Миди яхния

Миди яхния Лакомник

Изискана, вкусна и бърза супа с миди

Миди яхния
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2-3 кг миди

500 г лук

5-6 скилидки чесън

1 лимон

зехтин

бяло вино

2 с.л. брашно

сол

червен пипер

черен пипер

Начин на приготвянe

Почистете добре мидите, като ги измиете и ги остържете с камък. Нарежете ситно лука и го запържете в сгорещено олио, като след това добавите нарязания чесън. Овкусете със сол, черен и червен пипер. Добавете и брашното. Отгоре върху лука подредете мидите, долейте вода и ги задушете на слаб котлон. След като черупките се отворят, изваждаме мидите, връщаме ги в съда и доливаме виното. След като доварите, поднесете мидите яхния с резенчета лимон. По желание към ястието може да добавите 1-2 с.л. сметана за по-богат вкус или препечен хляб.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц