Миди яхния
Изискана, вкусна и бърза супа с миди
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистете добре мидите, като ги измиете и ги остържете с камък. Нарежете ситно лука и го запържете в сгорещено олио, като след това добавите нарязания чесън. Овкусете със сол, черен и червен пипер. Добавете и брашното. Отгоре върху лука подредете мидите, долейте вода и ги задушете на слаб котлон. След като черупките се отворят, изваждаме мидите, връщаме ги в съда и доливаме виното. След като доварите, поднесете мидите яхния с резенчета лимон. По желание към ястието може да добавите 1-2 с.л. сметана за по-богат вкус или препечен хляб.
Още по темата
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп