Миди на скара с масло, босилек и лимон

Бързи, вкусни и ароматни миди на скара


Приготвяне
30 мин
Порции

3

Начин на приготвянe
Загрейте предварително скарата. Отстранете черупката от всяка мида, почистете ги и ги разрежете на две. В малка купа смесете размекнатото масло, сокът от лимона и ситно нарязания босилек. Намажете скарата с ароматизираното масло. Сложете мидите върху тавичката на скарата на разстояние 5 см една от друга. Прибавете и останалото масло, като от време на време обръщате мидите, до готовност. Готовите миди поставяме в купа и ги заливаме със соса от скарата. Можем да и поднесем с гарнитура от задушени пресни картофи и листа зелена салата, поръсени със сос винегрет.
Още по темата

Накиснете ванилията в зехтин и оставете да престои минимум 12 часа. Загрейте 2 с.л. зехтин и запържете рибата и ванилията за 2 минути от всички страни. Измийте...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп