Миди в доматен сос

Миди в доматен сос Лакомник

Невероятно ястие, което се приготвя много лесно

Миди в доматен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг миди

1 ч. ч. бяло вино
1 ч. ч. вода
1 връзка магданоз
1 глава кромид
4 домата
2 с. л. олио
черен пипер
сол 

Начин на приготвянe

Измийте мидите старателно ги сложете в тенджера. Залейте с виното и с водата. Половината от магданоза заедно с кромида нарежете на ситно и добавете към мидите. Варете на силен огън, като от време на време разтръсквате тенджерата. Когато мидите се отворят, ги извадете от тенджерата, изчакайте да изстинат и извадете ядките им. Поставете ги в чиния. Настържете двата домата и ги запържете в тиган със сгорещено олио. Добавете малко от прецедения бульон, в който са врели мидите. Подправете с черен пипер и сол на вкус. Когато сосът се посгъсти, добавете останалата част от ситно нарязания магданоз и варете още пет минути. Полейте мидите със соса и ги сервирайте топли.

Още по темата
Още по темата
Миди с ориз
В голям и дълбок тиган се сгорещява мазнината. Прибавят се почистените и нарязани на дребни кубчета морков и лук. Запържват се до омекване. Добавя се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц