7 бързи рецепти за месни и вегетариански варианти
Италианската храна стана нарицателно за бързо делнично хапване. Почти няма домакинство, в което в шкафа за дълготрайни продукти да няма паста. Българинът сякаш най-добре е усвоил техниката за приготвяне на спагетите, но в действителност съществуват над 200 вида паста. Любимите варива са предпочитано ястие още от времето на Римската империя. Днес те са един от най-използваните продукти по света заради голямото им разнообразие и възможност за комбинация с различни видове месо, риба, зеленчуци, дори плодове и сосове.
Много лесно ястие е и лазанята, която дава възможност на всеки кулинар да развихри фантазията си. Препечени кори, изпълнени с приказни пълнежи, гарнирани с пресни сирена, лазанята е кралицата на тестените изделия. Сгответе си я за обяд днес, защото е и много икономична, и си оближете пръстите с цялото ви семейство. Добър апетит!
Вегетарианска лазаня с гъби и каперси