Постна есенна лазаня с тиква



Приготвяне
60 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Смесете зехтина, маслото и запържете брашното, прибавете лука и залейте 900 мл прясно мляко. Прибавете подправки по избор и варете докато соса се сгъсти. Добавете половината от пармезана и разбъркайте. Нарежете тиквата на ситно и запържете с чесън и мащерка. В намаслена тава сложете кори за лазаня, отгоре намажете с бешамел, отново кори, тиква, кори и поръсете с настърган пармезан. Повторете отново с кори, бешамел, тиква, пармезан и така общо 5 пъти. Запечете лазанята покрита с фолио за 30 минути и 10 минути без фолио.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп