Спаначена лазаня с боб

Спаначена лазаня с боб Лакомник
Спаначена лазаня с боб
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 яйца, леко разбити

150 г сирене рикота

300 г спанак, замразен

1/4 ч.ч. магданоз

1/2 ч.л. сол

4  ч.ч. топено сирене

150 г черен боб от консерва, отцеден

150 мл готов доматен сос с риган

1/2 ч.л. кимион

9 готови кори за лазаня

1 с.л. зехтин

Начин на приготвянe

Размразете спанака, отцедете и нарежете на ситно. Смесете с яйцата, сиренето рикота, магданоза, солта и сиренето. Разбъркайте.

Намачкайте боба и смесете с доматения сос и кимиона. Намаслете тавичка със зехтина и сложете пласт от боба по дъното й. Отгоре сложете пласт кори, предварително потопени в гореща вода (според указанията на опаковката) и направете пласт с половината спаначена смес. Сложете отново пласт кори, пласт спанак, пласт кори и най-отгоре останалия боб.

Печете в предварително загряна на 180 градуса около час или докато е изпечено с красива кафеникава коричка.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц