За пълнежа смесете манатарките с водата и оставете за половин час. Запазете половината течност. Гъбите отцедете и нарежете на ситно.
Загрейте зехтина и добавете лука за 5 минути на средно силен огън под капак. Добавете чесъна за 1 минута, после гъбите и сол. Оставете за 5 минути докато гъбите покафенеят. Сосът трябва да изври. Добавете виното и соевия сос. Гответе още 4 минути докато течността почти изври. Бъркайте от време на време. Добавете магданоза и розмарина. Добавете течността от манатарките и оставете да къкри остане около 3/4 ч.ч. За това ще ви трябват около 10 минути. Махнете от огъня и добавете черния пипер.
Леко разбъркайте.
За соса бешамел затоплете млякото леко в микровълновата. Разтопете маслото на средно силен огън и добавете брашното при непрекъснато бъркане. Оставете за минута и бъркайте докато стане златисто на цвят. Постепенно добавяйте млякото при непрекъснато бъркане. Оставете да заври леко и бъркайте докато се сгъсти. Махнете от огъня и добавете сол, пипер и индийско орехче.
Загрейте фурната на 180 градуса. Сипете бешамела в намаслена тава. Потопете кора в гореща вода и наредете в тавата. Върху пласт кора сложете пласт от гъбения пълнеж. Отгоре повторете ред кора и после пак сос. Завършете с гъбен пълнеж и покрийте с алуминиево фолио. Поръсете пармезана и печете около 30 минути. Махнете фолиото и печете още 15 минути.