Лазаня с шунка
Приготвяне
50 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сварете листата за лазанята в гореща и подсолена вода за 3-5 минути. Нарежете шунката на кубчета. Сварете яйцата, охладете и почистете и нарежете на ситно. Нарежете на ситно лука, подправете със сол, добавете майонезата и разбъркайте. Нарежете доматите, пасирайте чесъна и настържете кашкавала. Запържете в загрято олио доматите, чесъна, подправете на вкус и задушете за 10 минути. В намаслена форма наредете 2-3 листа лазаня, намажете с майонезената смес, сложете от шунката, кашкавал, яйца и повторете като трябва да завършите домати и да поръсите с кашкавал. Запечете в загрята до 200 градуса фурна до готовност – около 30 минути.
Още по темата
За пълнежа смесете манатарките с водата и оставете за половин час. Запазете половината течност. Гъбите отцедете и нарежете на ситно.
Загрейте зехтина и добавете лука...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп