Мусака от грах

Мусака от грах Лакомник

Апетитен вариант на любимата рецепта

Мусака от грах
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г стерилзиран грах

олио

масло

1 глава лук

1/2 ч.ч. ориз

3 домата

2 яйца

250 мл прясно мляко

2 с.л. брашно

200 г кисело мляко

200 г кашкавал

магданоз

сол

 

Начин на приготвянe

Почистеният, измит и ситно нарязан лук се задушава в олиото до омекване. Прибавят се дребно нарязаните домати и се задушават десетина минути. Прибавя се изчистеният и измит ориз, залива се с малко топла вода и се задушава до набъбване. От брашното, маслото, млякото и яйцата се приготвя бешамелов сос. Смесват се ориза и грахта, посоляват се и се разбъркват с 2/3 от бешамеловия сос. Сместа се изсипва в намазана с масло тава и се пече във фурна. Почти готова, мусаката се залива с останалата част от бешамеловия сос, поръсва се с настъргания кашкавал и се запича за 5-10 минути. Поднася се с киселото мляко.

Още по темата
Още по темата
Мусака със зелен фасул и картофи
Картофите се обелват, измиват, нарязват, посоляват и изпържват. Фасулът се почиства, нарязва и задушава в олио и малко вода. След омекването му се отцежда. В намаслена...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц