Миди по френски

Миди по френски Лакомник

Невероятно вкусно предложение за бърз обяд или вечеря

Миди по френски
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1-2 кг миди

2 глави лук

4-5 скилидки чесън

1 ч.ч. сухо бяло вино

1 ч.ч. течна сметана

4 с.л. масло

зехтин

магданоз

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Зехтина се загрява в голям съд. Добавят се лука и чесъна и се задушават докато омекнат. Добавят се мидите, виното, сметаната, маслото и магданоза. Подправя се с повечко сол. Разбърква се хубаво, покрива се с капак и се вари, докато мидите се отворят, около 10 до 15 минути. Сервира се с хрупкав хляб за топене в соса.

Още по темата
Още по темата
Супа от миди по рибарски
Мидите се почистват и измиват добре, попарват се във вряща вода и се изваждат от черупките. Мидените ядки се измиват добре и се оставят в прецедената през гъсто сито...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц