Яхния с миди и скариди

Ароматна и вкусна яхния с морски дарове


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Лукът и резенето се нарязват на кубчета, а чесънът се наситнява. Зеленчуците се пържат в загретия зехтин, докато омекнат. Добавят се каперсите и половината от накълцания магданоз. Налива се мастиката и се фламбира. Овкусява се с чилито, прибавят се доматите, 200 мл топла вода, сол, черен пипер и ако има нужда – щипка захар. Готви се на слаб огън 20 минути. Скаридите се почистват от черупките и се слагат в горещия сос. Пускат се и мидите и се готви под капак около 5 минути, докато мидите се отворят. Яхнията се поднася, поръсена с останалия магданоз.
Още по темата

Мидите се почистват и измиват добре, попарват се във вряща вода и се изваждат от черупките. Мидените ядки се измиват добре и се оставят в прецедената през гъсто сито...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп