Юфка със сирене и сметана
Невероятно вкусна закуска за добър старт на деня
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Водата и млякото се смесват и се поставят на котлона да заврат. Щом сместа кипне, се излива върху юфката, предварително подредена в тава или форма за печене. Добавят се и няколко супени лъжици масло, и юфката се разбърква, колкото да бъде покрита с течност. Яйцата са разбиват със сметаната, а след това се добавя и сиренето, предварително настъргано. Кашкавалът също се настъргва и част от него се оставя за отгоре, а останалото се добавя в яйчената смес. Сместа от яйца и сметана се налива върху юфката, разбърква се хубаво, поръсва се със заделения кашкавал и тавата се поставя да се пече в предварително загрята фурна около 20 минути.
Още по темата
Юфката се сварява в леко осолено и подсладена прясно мляко. Вари се, докато млякото почти изври и се оставя да изстине. Маслото, жълтъците и захарта се разбиват,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп