Запечена юфка със сметана

Лесна и интересна идея за десерт


Начин на приготвянe
Юфката се сварява в леко осолено и подсладена прясно мляко. Вари се, докато млякото почти изври и се оставя да изстине. Маслото, жълтъците и захарта се разбиват, прибавят се сметаната, ванилията, юфката и разбитите на твърд сняг белтъци. Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка, поръсва се с масло и се пече около 30 мин.
Още по темата

Юфката се сварява в подсолена вода и се залива с разтопеното масло. Лукът се запържва с каймата и ситно нарязаните колбаси в олиото. Прибавят се брашното, сол, черен и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп