Запечени макарони с бекон и аспержи

Запечени макарони с бекон и аспержи Лакомник

Уникално лесно и вкусно ястие

Запечени макарони с бекон и аспержи
Време за приготвяне
Приготвяне
50 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет макарони 

200 г аспержи

200 г пушен бекон

200 г гъби

200 г настърган кашкавал

зехтин

сол

черен пипер

4-5 скилидки чесън

Начин на приготвянe

Сварете пастата според указанията на опаковката. Загрейте зехтина и запържете чесъна. Нарежете гъбите и аспержите и ги добавете към чесъна. Разбърквайте така за около 4-5 минути. Намазнете тавичка за печене. Сложете в нея макароните. Към тях прибавете аспержите с чесъна и бекона. Овкусете с подправките и разбъркайте. Отгоре поръсете обилно с настъргания кашкавал. Печете в загрята на 180-200 градуса фурна за около 30 минути. 

Още по темата
Още по темата
Запечени макарони с кашкавал
Сварете пастата по указанията на опаковката. Разтопете маслото, прибавете брашното и запържете за 2-3 минути при постоянно бъркане. Прибавете горещото мляко и бъркайте...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц