Юфка с пиле и зеленчуци
Вкусeн обяд по китайски за 30 минути
Приготвяне
30 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистете и нарежете зеленчуците на кубчета, а гъбите на тънки филии.
Загрейте зехтин на силен огън и запържете нарязаното на кубчета пиле със ситно нарязания чесън за около 3-5 минути и го извадете.
Сварете юфката по указанията на опаковката в подсолена вода, изцедете и изстудете под студена струя вода. Загрейте зехтин в голям тиган и запържете зеленчуците на силен огън за около 5 минути при постоянно бъркане. Подправете със сол и черен пипер, прибавете соевия сос, юфката, пилето, разбъркайте и запържете за още 2-3 минути.
Още по темата
Юфката се сварява в подсолена вода, отцежда се и половината от нея се изсипва в тавичка, намазана с масло и поръсена с галета. Отгоре се разпределя свареното с гъбите...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп