Мусака от юфка и пиле

Мусака от юфка и пиле Лакомник
Мусака от юфка и пиле
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г юфка

½ сварено пиле

100 г. гъби

4 домата

50 г настърган кашкавал

3 с.л. масло

2 с.л. галета

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Юфката се сварява в подсолена вода, отцежда се и половината от нея се изсипва в тавичка, намазана с масло и поръсена с галета. Отгоре се разпределя свареното с гъбите пилешко месо, нарязани на ситно. Поръсват се с черен пипер и се заливат с останалата юфка. Яйцата се разбиват, разреждат се с бульона и се изливат върху юфката. Нарязаните на филии домати се нареждат отгоре, посоляват се и върху тях се слагат парченца от останалото масло. Мусаката се пече в силна фурна, изважда се, поръсва се с настъргания кашкавал и се връща във фурната, докато кашкавалът се стопи.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц