Пудинг с юфка и колбас

Пудинг с юфка и колбас Лакомник

Лесна и интересна идея за питателна закуска само за 40 минути

Пудинг с юфка и колбас
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

400 г юфка

150 г кайма

100 г колбаси

30 г масло

1 глава лук

2-3 с.л. олио

2 с.л. брашно

1 ч.ч. прясно мляко

2 яйца

2 с.л. галета

4 с.л. настърган кашкавал

магданоз

сол

черен пипер

червен пипер

Начин на приготвянe

Юфката се сварява в подсолена вода и се залива с разтопеното масло. Лукът се запържва с каймата и ситно нарязаните колбаси в олиото. Прибавят се брашното, сол, черен и червен пипер, магданоз и се заливат с водата от юфката и млякото, за да се получи рядка каша. Смесва се с юфката и се изсипва в намазана с масло и поръсена с галета тава. Залива се с разбитите яйца. Ястието се пече 25-30 мин и се сервира поръсено с настърган кашкавал.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц