
Тенорът още помни кошмарното меню от казармата

"Цели 2 години и 3 месеца съм живял само на консерви", разказва тенорът Юлиан Константинов. Той, наред с всички свои връстници от мъжки пол, е преминал през консервираните готови ястия, давани масово на младите войници. Юлиан бил потресен и от факта, че на масата във всяка столова липсвали два основни прибора - нож и вилица.
Сега, години по-късно, един от най-нахъсаните участници в риалити предаването "Звездни стажанти", е убеден, че на готвенето не бива да се отделят повече от 15 минути. Специалитетите и рецептите за тях били добри само ако можели да се направят за четвърт час. Признава си обаче, че не е добър готвач и приготвянето на вкусни гозби никога не е било цел за него. От години певецът предпочита да се храни навън. Рядко у него се появява ищах за готвене. Тогава влага цялото си старание, за да е сигурен, че ще му е вкусно накрая. Ако нещо не му допада, приключва набързо с обяда или вечерята.
Обожава обаче моментите, когато пътува из страната. Тогава има възможност да се отдаде на едно свое хоби - да опитва местните специалитети. Оценява безпристрастно всяко блюдо и вече се е превърнал в истински спец по темата. Затова и хората, с които пътува по работа, се допитват първо до него преди да си поръчат нещо в някое местно заведение.
Братът на волейболиста Пламен Константинов харесва най-много вкусовете на Южна Америка. И признава, че там направо си е облизал пръстите. Особено, когато седнал в един ресторант в Аржентина, за да си хапне телешки стек.
По празниците обаче, Юлиан гледа да е у дома. Защото тогава в кухнята се развихря съпругата му. Прави всички традиционни ястия от нашенската кухня. А Константинов обича да си хапва добре. Винаги започва дните с обилна закуска. Преди и след обяда тенорът се подкрепял с много ядки, задължително със сол.
Юлиан не се притеснява от външния си вид. Когато реши, че е натежал повечко, не променя хранителния си режим, а увеличава движението. Така се отървава и от излишните калории от големите трапези по празниците. За Великден например той традиционно заминава някъде с двамата си най-добри приятели - музиканта Димитър Ковачев - Фънки и актьора Иван Ласкин. За щастие, театралът умее да готви и то прекрасно, така че цялата компания си облизвала пръстите с най-различни вкуснотии.

