

В семейството на Нели Рангелова по-добрият кулинар е мъжът й - Георги Бочуков. Той е цар не само на месните ястия, но твори и страхотни плодови пити и баници. Самата Нели също може да готви, но приготвя предимно салатите за трапезата им. "Аз съм по-артистичен човек. Губя много време в приготвянето на някакво ястие, защото искам да изпипвам всичко да се получи нещо завъртяно и нестандартно", казва Рангелова.
Необходими продукти:
100 г киноа
1 авокадо
5 чери домата
6 маслини черни
80 царевица
1 връзка магданоз пресен
1 щипка сол
1 щипка черен пипер млян
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Киноата се сварява в подсолена вода в съотношение 2:1 под капак. В салатена купа се нарязват чери доматите на половинки и авокадото на кубчета. Добавя се сварената царевица на зърна(може и от консерва). Киноата се изцежда и се добавя в салатата, заедно с маслините. Полива се със зехтин и се разбърква добре. Овкусява се със сол и черен пипер и се поръсва с нарязани листенца магданоз.
