Водещата на Би Ти Ви се храни здравословно, но не пази диети
Често Христина Балинска става преди 5,00 ч сутринта, за да съобщи прогнозата на най-ранобудните зрители на Би Ти Ви. Друг път стои до късно вечерта в телевизията. Затова кафето е жизненоважно. Всяка сутрин синоптичката започва с чаша вода и едно кафе.
Заради променливия график в последните години тя не спазва строг режим и често се храни в движение, но здравословно. Набляга на плодовете и зеленчуците. "Но що се отнася до сладките изкушения, не бих могла да кажа, че ги избягвам. Но и не смятам, че не са здравословни. В разумни количества, разбира се", казва водещата.
И на нея, както на повечето жени, се е случвало да спазва диета, но днес, когато реши, че има няколко килограма в повече, Христина Балинска предпочита да увеличи физическата активност пред това да намали храната. Тя е шампион на корта и играе тенис винаги, когато остане малко свободно време. Дори съвсем скоро на държавното първенство по тенис за журналисти спечели първо място при жените. "Другата ми страст са планините, където "зареждам батериите". През лятото - дълги преходи с приятели, през зимата - ски. Със сигурност спортът е най-добрият, а може би и единственият начин да оцелеем в твърде натоварения ни и изпълнен със стрес ритъм на живот", смята водещата.
Освен за спорт тя намира време и за готвене. Набляга на традиционните гозби, но е добра и в италианската кухня и умее да прави суши. Една от любимите рецепти на семейството са бързите тиквички, които са нейна запазена марка. Другата любима рецепта на семейството пак е със сезонен зеленчук - патладжани на колелца, запечени на фурна със зехтин, които поръсва с кашкавал и допича за още няколко минути. Това е последното ястие, което наскоро дъщеря Елена я помолила да сготви. "Самата тя също има експериментаторския ми дух в кухнята и вече също се впуска в кулинарни приключения с все по-добри резултати", казва Балинска.
Тя се научила да готви още като дете. Наследила уменията си по майчина линия. Когато била малка, не всички опити за кулинарстване били успешни като сега. По тази причина водещата никога няма да забрави първото ястие, което сама направила.
"Беше катастрофа. Опитах се да сготвя фасул. И макар че има израз "фасулска работа" като синоним на нещо лесно, ценителите знаят, че това съвсем не е така. Сега оценявам, че съм си поставила твърде амбициозна задача като начало", смее се Балинска.
След като получила първите си уроци в семейството, тя започнала да заимства идеи и информация от приятели, от кулинарни предавания и интернет. Обича разнообразието и често включва и по-нетрадиционни продукти в менюто на семейството, като киноа, амарант и други. Единственото нещо, което още не е усвоила, е месенето на питка. Няколко пъти се е опитвала да направи, но никога не се получава. "Може би е време да опитам отново", смее се водещата.