Щрудел с ванилов крем
Невероятно вкусен, ароматен и лесен десерт
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смесват се жълтъците, захарта и брашното с малко студено мляко или вода до получаването на гъста гладка кашица. Тази микстура се добавя към топлото мляко на котлона и се бърка до сгъстяването на крема. Две минути преди свалянето му от котлона се добавят ванилията и маслото. Оставете крема да се охлади. Корите се разтварят и върху всяка кора се поставят парченца масло из цялата повърхност. Върху така намазаните кори се разпределя изстиналия крем. Завива се на руло и се нарежда в тавата. Върху рулото се нареждат парченца масло и се пече за около 30 минути. Готовият щрудел се поръсва с пудра захар.
Още по темата
Загрейте фурната на 180С. Покрийте тавата с хартия за печене. Размразените боровинки се слагат в купа заедно с канелата, индийското орехче, настърганата лимонова кора,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп