Сочен сладкиш с изкусителен аромат
Стафидите се накисват в чаша с 50 мл бренди. Сиренето крема се слага в пластмасова купа. По- голямата част от брашното се пресява над дълбока тава/ оставя се около 50-100 г за разпръсване по плота, при разточване/. В средата се прави кладенче. Там се слага 1/2ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 2 с.л. олио и 1 ч.л. оцет. Добавя се 150 мл топла вода. Замесва се тесто, което постепенно се събира на топка. Жълтъците се слагат в дълбок, сух, стъклен буркан. Добавят се 50 г пудра захар. Разбиват се с пасатор до побеляване. След това бурканът се слага в съд с топла вода. Жълтъченият крем се сгъстява на водна баня. После се прибавя към сиренето крема. Разбърква се добре до получаване на еднородна смес. Тестото се разделя на две топки. Разточват се на тънки кори върху набрашнен плот. В зависимост от формата на тавата за печене, корите са правоъгълни или кръгли. Освен това големината им трябва да надвишава леко дъното на тавата. Тавичката се маже по дъното и околния ръб с олио. Полага се първата кора като част от нея се изправя по- околния ръб на съдът за печене. Залепва се за него с помощта на мазнината. Ябълките се белят и режат на кубченца. Кремът се обърква заедно с алкохолните стафиди и парченацата ябълки. Сместа се разстила върху кората в тавичката за печене. Отгоре се покрива с другата кора, като краищата се припокриват. Накрая се маже с разтопено краве масло. Пече се на умерена фурна до порозовяване. Още топъл се поръсва щедро с пудра захар. Щруделът се реже студен на парчета.