Щрудел с ябълки



Приготвяне
60 мин
Порции

8

Начин на приготвянe
Ябълките се измиват, обелват и настъргват. Листите за баница се разстилат. Към настърганите ябълки се прибавят канелата, орехите и захарта на пясък. Сместа се обърква добре с лъжица. Тавата за печене се намазва с краве масло. Корите за баница се намазват с олио , към 5-7 лист слага се от планката. Послепак кори, като мажете всяка и слагате планка пак и гледате да остане поне 2-3 кори за отгоре. Готовия щрудел режете на парчета и заливате с останалото масло. Печете в умерена фурна /на 200 градуса/ около 30- 40 минути. След готовност се изважда тавата и докато баницата с ябълки е още топла се напудря щедро с пудра захар. След като изстине се нарязва.
Още по темата

Загрейте фурната до 220 градуса.
Смесете стафидите и коняка и оставете да заври на средно силен огън и да ври 1 минута.
Разтопете 1 с.л. масло на средно силен огън,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп