
Приказна шоколадова торта с бисквитки




Загрейте фурната на 180 градуса и намажете с масло тава с подвижно дъно. За да направите основата, поставете бисквитките в блендер, докато станат на дребни трохи, а след това добавете и разтопеното масло. Поставете сместа в приготвената форма и я оставете да престои в хладилника, докато стегне. За крема разтопете заедно шоколада и маслото в купа, като я поставите над тенджера с вряща вода. Разбърквайте от време на време, докато сместа стане хомогенна. Междувременно разбийте яйцата и кафявата захар докато сместа стане лека и кремообразна. След като приключите, внимателно изсипете сместа с яйцата в тази с шоколада и накрая добавете и сметаната. Изсипете получения крем върху бисквитената основа и поставете съда във фурната за около 35 - 40 минути. Оставете тортата да изстине напълно, преди да я извадите от формата и декорирайте по желание.

