Торта с бял шоколад
Уникално сладко изкушение
Приготвяне
90 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбийте жълтъците със захарта на гъст крем. Отделно разбийте белтъците и ги смесете внимателно с жълтъчния крем. Добавете брашното, какаото и бакпулвера и леко разбъркайте, за да се поемат добре. Разделете полученото тесто на 2 и изпечете в 2 намазнени и набрашнени тортени форми в предварително загрята на 180С фурна. Оставете готовите блатове да се охладят. Загрейте сметаната на ниска температура и добавете натрошения шоколад. Щом шоколадът се разтопи, разбъркайте и дръпнете от огъня, без да оставяте да заври. Оставете крема да се охлади. Слепете блатовете с крема, като завършите тортата с крем. Оставете готовата торта в хладилника да стегне крема. Украсете по желание.
Още по темата
Разделят се жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавят един по един жълтъци и брашно с бакпулвера като се редуват. Накрая се добавя...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп