Супер лесна домашна торта за делник и празник
Разбийте жълтъците, добавете половината от захарта и бийте, докато се разтопи. Белтъците разбийте с останалата захар, докато получат необходимата твърдост. Разбитите жълтъци добавете в съда с разбитите белтъци. Добавете също брашното и водата, и бъркайте с лъжица, докато получите хомогенна смес. Изсипете сместа в намаслена форма и печете 15-20 минути в предварително загрята на 180С фурна. Междувременно пригответе крема. В купа сложете мекото масло, добавете пудрата захар и разбийте добре, докато маслото стане на пяна. В същия съд добавете смлените бисквити, смлените орехи, газираната напитка и рома, и бъркайте с лъжица, докато кремът се смеси. Изпечения блат извадете от формата и отгоре нанесете крема. Подредете бишкотите около тортата. Декорирайте по желание - с шоколад, орехи, какао.