Шоколадов сладкиш без брашно

Свеж сладкиш, който се топи в устата


Начин на приготвянe
Жълтъците се разбиват със захарта. Отделно се разтопяват на водна баня шоколада с 50 грама масло и ситно нарязани листенца прясна мента. След като хубаво се разбият жълтъците, се добавят шоколадът и маслото, 1 супена лъжица какао и 1 ванилия.
Отделно се разбиват 4 белтъка на твърд сняг. Белтъците се добавят към жълтъците и се разбърква бавно с лъжица, за да се хомогенизира сместа, без да спадне обемът й. Прехвърля се в малка тавичка, намазана с масло, и се пече в предварително загрята фурна на 150С около 40 минтути. Оставя се хубаво да изстине преди нарязване.
Още по темата

В голяма купа сложете смлените бадеми заедно с канелата, содата, бакпулвера, солта и разбъркайте добре. В кухненски робот комбинирайте месестата част от авокадото,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп