Шоколадов мус с кафе

Шоколадов мус с кафе Лакомник

Нежно кремче за следобедното кафе

Шоколадов мус с кафе
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 л прясно мляко

1 шоколад

1 с.л. инстантно кафе

1 желатин

3 яйца

50 мл течна сметана

50 г грис

1 ч.ч. захар

Начин на приготвянe

Поставяме желатина във вода да омекне. Слагаме изстудените мляко и сметана в широк съд и разбиваме с миксера на средна скорост, докато сместа се втвърди, за да се получи по-добре. Съдът с млякото трябва да е поставен върху друг пълен с лед. Стопяваме захарта с 1 с.л. вода върху котлона, като спираме процеса точно преди захарта да се оцвети в светъл карамел.

Прибавяме захарта към разбитите жълтъци и яйце, сипваме желатина и бъркаме с миксер, докато сместа изстине. Разтопяваме шоколада на водна баня и към него прибавяме кафето.

Получената смес прибавяме към разбития крем и внимателно разбъркваме. Разпределяме в десертни чаши и изстудяваме.

Още по темата
Още по темата
Плодов мус с рикота
Рикотата, настърганата портокалова кора, ванилията и подсладителят се разбиват на крем с пасатор. Сместа се разпределя в десертни чаши, изстудява се за 1 час в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц