Шоколадов мус с кафе

Нежно кремче за следобедното кафе


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Поставяме желатина във вода да омекне. Слагаме изстудените мляко и сметана в широк съд и разбиваме с миксера на средна скорост, докато сместа се втвърди, за да се получи по-добре. Съдът с млякото трябва да е поставен върху друг пълен с лед. Стопяваме захарта с 1 с.л. вода върху котлона, като спираме процеса точно преди захарта да се оцвети в светъл карамел.
Прибавяме захарта към разбитите жълтъци и яйце, сипваме желатина и бъркаме с миксер, докато сместа изстине. Разтопяваме шоколада на водна баня и към него прибавяме кафето.
Получената смес прибавяме към разбития крем и внимателно разбъркваме. Разпределяме в десертни чаши и изстудяваме.
Още по темата

Рикотата, настърганата портокалова кора, ванилията и подсладителят се разбиват на крем с пасатор. Сместа се разпределя в десертни чаши, изстудява се за 1 час в...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп