Шоколадов кекс с бяло вино
Лесен сладкиш с уникален вкус
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В купа разбиваме омекналото масло и захарта до побеляване. Прибавяме виното, водата и разтопения шоколад, като продължаваме да разбиваме. Поставяме сместа за 5 минути на котлона да заври. Прибавяме брашното с бакпулвера. Прибавяме жълтъците един по един към сместа. Разбиваме белтъците на сняг и внимателно ги смесваме с другите продукти.
Сипваме всичко в намазана с масло форма и печем 30 минути в предварително загрята на 180С фурна. След като изстине поръсваме с кокосови стърготини.
Още по темата
В кухненски блендер смелете бисквитите и добавете към тях една супена лъжица течен шоколад и мекото масло. Към получената хомогенна смес добавете лешниците и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп