Шоколадов пудинг
Прекрасен десерт с наситен шоколадов вкус
Приготвяне
45 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В огнеупорна купа се разбива маслото с пудрата захар. Сипват се прясното мляко и брашното, настърганият шоколад и ванилията. Купата се слага на слаб огън, за да се сгъсти сместа без да завира, като непрекъснато се бърка. Оставя се да изстине и се смесва с разбитите жълтъци. Прибавят се разбитите на пяна белтъци. Накрая се сипват внимателно стафидите, накиснати в ром и отцедени. Тестото се сипва във форма за пудинг и се пече в предварително загрята фурна.
Още по темата
Белтъците се разбиват на сняг. Захарта се кармелизира и се залива с млякото. След като карамелът се разтвори в млякото, се прибавят леко разстопеното масло, ванилията,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп