Ванилов пудинг с грис

Леко и ароматно домашно кремче за десерт


Приготвяне
40 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Отделете белтъка от жълтъка, разбийте белтъка на свят и го оставете в хладилник. Сипете в купа сметаната, водата, жълтъка, ванилията, нишестето и разбийте с миксер до еднородна смес. Кипнете млякото и внимателно на тънка струя прибавете получената смес, като не спирате да бъркате. Прибавете гриса, розовата вода и варете на слаб огън за 10 минути при постоянно бъркане. Сипете сместа в чиния, прибавете белтъка, внимателно разбъркайте и сипете в порционни чаши, като ги оставите да се изстинат в хладилник. Преди сервиране украсете и поръсете с мед.
*Подходящо за деца над 12 месеца
Още по темата

Първият пудинг в света, направен от още в Древна Гърция няма нищо общо с широко рекламираните днес полуготови кремове за печене. Всъщност пудингът в началото...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп