Оризов пудинг
Неустоимо изкушение, което се приготвя лесно
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Оризът се сварява в 2 ч. ч. вода без да го разваряваме. В горещо прясно мляко се разтопява захарта, слага се ванилията. Разбиват се яйцата и се смесват с прясното мляко. Течността се прибавя към ориза и се разбърква добре. Сместа се разпределя в купички. Пече се на водна баня за около 30-35 минути на 180 градуса. Оставя се да изстине. Може да се залее със сладко, конфитюр или друго по желание.
Още по темата
Жълтъците се разбиват със захарта на пяна, прибавят се бадемите, лимоновия сок, разбитите на твърд сняг белтъци и гриста, смесена с галета. Сместа се изсипва във...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп