Апетитно допълнение към обяда или вечерята
В купа с миксер, сложете водата, маята и меда. Разбъркайте всичко и го оставете на мира в продължение на 5-10 минути. След това се добавят солта и брашното. След като тестото започне да се отделя от стените на купата се оставя да почине 5 минути. Намажете купата и тестото с олио, покрийте цялото това нещо с кърпа или пластмасова обвивка и го оставете да втаса за около час или докато не удвои обема си. След това се разделя на 2 равни части. Оформете ги като франзели и ги усукайте. Покрийте ги с найлон и ги оставете за 30 мин. на топло да втасат пак. Загрейте фурната на 180 градуса и ги печете за около 20 мин. През това време се приготвя чесновото масло, като се разтопи и в него се слагат чесън на прах и подправки каквито желаете. Изваждат се хлебчетата от фурната и се намазват с маслото. Връщат се обратно и се пекат 5-7 мин. След това се изваждат изчаква се петнайсетина минути и се правят прорези в които се слага кашкавала. Запичат се за 5 мин. и се сервират топли.