Слоесто хлебче



Приготвяне
2
Порции

8

Начин на приготвянe
Замесваме меко тесто от пресятото брашно, яйцето, шупналата мая със захарта, малко вода и солта, олиото и водата. Оставяме на топло да втаса. Разточваме на правоъгълна кора, но не много тънка, и режем на 3 ленти. Мажем с ароматното масло, приготвено от разтопеното масло, разбъркано с подправките - чубрица, риган и мащерка. Отгоре слагаме ситно нарязаните кашкавал, гъби и шунка. Върху тях слагаме 2 ленти и повтаряме процедурата, така правим и с 3-ата лента. Нарязваме на квадратчета и ги подреждаме изправени едно до друго в намаслена форма за терин. Оставяме да втаса още 30 минути и печем в предварително загрята фурна до зачервяване. Изваждаме и мажем с разтопено масло.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп