Зеленчуци в сос върху хлебче

Зеленчуци в сос върху хлебче Лакомник
Зеленчуци в сос върху хлебче
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. леща

1/4 ч.ч. зехтин

1/2 ч.ч. лук, нарязан на ситно

1/2 ч.ч. червена чушка, нарязана на ситно

1/4 ч.ч. морков, нарязан на ситно

1/4 ч.л. червен пипер

1/8 ч.л. салвия

2 1/2 ч.ч. мляко

1 скилидка чесън, наситнен

1/2 ч.ч. зеленчуков бульон

черен пипер на вкус

8 сухара или изпечени филийки, поръсени с чеснова паста

Начин на приготвянe

Кипнете лещата в тенджера и варете на средно силен огън 30 минути. Отцедете. Загрейте зехтина в тиган на средно силен огън и запържете лука около 3 минути, бъркайте. Добавете бульона, чушката, моркова, чесъна и гответе около 8 минути или докато зеленчуците омекнат, но не са напълно готови. Добавете черен пипер, червен пипер и салвия и разбъркайте още за минута. Постепенно добавяйте млякото като бъркате упорито. Оставете на ври на тих огън и когато е почти готово добавете лещата. Гарнирайте хлебчетата със сместа и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц