Хляб с масло
Ароматно хлебче, което се топи в устата
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Затопляме леко млякото, прибавяме захарта, маята и 3-4 с.л. от брашното. Оставям да шупне.
В купата слагаме пресятото брашно и солта. Замесваме меко тестото, към което добавяме постепенно и маслото, което е отпуснато на стайна температура. Поставяме в намаслена тавичка и оставяме да втаса. Когато тестото се надигне го изваждаме от съда и внимателно го придърпваме, за да го оформим като хляб. Поставяме го върху хартия за печене в тавата, в която ще печем. Поръсваме с брашно и оставяме да втаса за още 15 минути. Правим прорези по дължина с остър нож, в които слагаме парченца от маслото.Печем хляба на силна фурна, около 200С за около 40 минути.
Още по темата
Фурната се загрява на 190С. В голяма купа се пресява брашното заедно с бакпулвера, солта и содата. Добавят се захарта, чубрицата и настърганото...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп