Хляб на тиган

Хляб на тиган Лакомник

Лесно и вкусно предложение за домашен хляб

Хляб на тиган
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г брашно

10 г бакпулвер

олио

около 150 мл хлядка вода

1 с.л. сол

1 ч.л. захар

Начин на приготвянe

Смесва се в купа брашното със солта, бакпулвера и захарта. Налива се олиото и се бърка с ръка или лъжица, докато стане на трохи. Слага се водата малко по малко, докато се получи нелепнещо средно меко тесто. Оставя се 10-15 минути да престои. От тестото се правят топки. Нагрява се голям сух тиган. Всяка топка се разточва на големина колкото дъното на тигана и се пече по около 5 минути от всяка страна. Консумират се още горещи, намазани с масло и гарнирани по желание, или се предлагат към основно ястие.

Още по темата
Още по темата
Хляб с маслини и сушени домати
Брашното, солта, маята, мащерката и захарта се смесват в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се наливат 200 мл хладка вода и зехтина. Меси се, докато се получи...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц