Хляб на тиган
Лесно и вкусно предложение за домашен хляб
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смесва се в купа брашното със солта, бакпулвера и захарта. Налива се олиото и се бърка с ръка или лъжица, докато стане на трохи. Слага се водата малко по малко, докато се получи нелепнещо средно меко тесто. Оставя се 10-15 минути да престои. От тестото се правят топки. Нагрява се голям сух тиган. Всяка топка се разточва на големина колкото дъното на тигана и се пече по около 5 минути от всяка страна. Консумират се още горещи, намазани с масло и гарнирани по желание, или се предлагат към основно ястие.
Още по темата
Брашното, солта, маята, мащерката и захарта се смесват в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се наливат 200 мл хладка вода и зехтина. Меси се, докато се получи...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп