Бирен хляб със сирене

Бирен хляб със сирене Лакомник

Изкусителна рецепта за домашен хляб

Бирен хляб със сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г брашно тип 500

2 с. л. захар

1 с. л. бакпулвер

1 1/2 ч. л. сода

1 ч. л. сол

1 1/2 ч. л. чубрица

330 мл бира

300 г сирене

Начин на приготвянe

Фурната се загрява на 190С. В голяма купа се пресява брашното заедно с бакпулвера, солта и содата. Добавят се захарта, чубрицата и настърганото сирене. Всичко се разбърква и се сипва бирата. Тестото бързо се омесва и се прехвърля в намаслена и набрашнена форма за печене. Хлябът се пече 50 минути, след което се оставя да престои още 10 минути във формата.

Още по темата
Още по темата
Бирен хляб с маслини
Брашното се пресява с бакпулвера и се поставя в купа. Към него се добавят захарта и солта и сместа се разбърква. На тънка струйка се добавя бирата при непрекъснато...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц