Хляб с маслини и сушени домати

Ароматен и много вкусен домашен хляб


Начин на приготвянe
Брашното, солта, маята, мащерката и захарта се смесват в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се наливат 200 мл хладка вода и зехтина. Меси се, докато се получи еластично тесто. Добавят се маслините и ситно нарязаните домати. Тестото се оформя на топка и се оставя в покрит намаслен, докато се увеличи два пъти. След като втаса, се омесва още веднъж, слага се в подходяща форма и се оставя да втасва на топло още 45 минути. Хлябът се намазва с жълтъка и се пече около 40-50 минути в предварително загрята на 200С фурна.
Още по темата

Разтворете маята в топлото мляко и оставете на топло за 10 - 15 минути. Когато е готова, изсипете я в подходяща купа, пресейте в нея брашното, сложете солта, захарта....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп