Фалафел с нахут и булгур



Приготвяне
30 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Накиснете нахута във вода за нощ и го пасирайте с лука и 100 мл вода. Пасирайте и подправете на вкус. Прибавете булгура, ситно нарязания кориандър и чесън и разбъркайте добре. Добавете останалите подправки и бакпулвера, малко брашно и разбъркайте добре, за да се получи тесто от което да оформите топчета. Оваляйте всяко топче в брашното и ги изпържете във фритюрник до готовност. Извадете върху салфетка и сервирайте.
Още по темата

Загрейте олиото на средно силен огън и добавете ситно нарязания лук, гъбите и гответе докато течността се изпари. Добавете ориза и 1 ч.ч. гореща вода. След като оризът...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп