Постни кюфтета от печено фиде



Приготвяне
40 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Фидето се начупва, поставя се в тавичка и се запича на 190°С, докато придобие приятен златист цвят. Бульонът и виното се слагат да заврат, като се оставят да къкрят 5 мин. През това време се загряват зехтинът и чесънът, добавят се червената чушка, спанакът и фидето. Разбъркват се 20-30 сек. и се налива бульонът с виното. Всичко се оставя да покъкри 5 мин., докато се сгъсти. Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок. Добавят се сиренето и галетата. Оформят се кюфтенца, които се оставят да починат в хладилника около 30 мин. Изпържват се в леко намаслен тиган по 3 мин. от всяка страна. Поднасят се със сос по избор.
Още по темата

Почистете и измийте копривата на средни парчета, след което я попарете с гореща вода. Поставете я в купа, прибавете яйцата, натрошете бульона, няколко лъжици галета,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп