Постни кюфтета от печено фиде

Постни кюфтета от печено фиде Лакомник
Постни кюфтета от печено фиде
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г фиде

2 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон

1 ч.ч. бяло вино

2 с.л. зехтин

 1 червена сушена чушка, нарязана на ситно

200 г соево сирене, натрошено

200 г спанак, нарязан на ситно

1 скилидка чесън, нарязана на ситно

2 ч.л. лимонов сок

4 с.л. галета

сол на вкус

черен пипер на вкус

олио за пържене

Начин на приготвянe

Фидето се начупва, поставя се в тавичка и се запича на 190°С, докато придобие приятен златист цвят. Бульонът и виното се слагат да заврат, като се оставят да къкрят 5 мин. През това време се загряват зехтинът и чесънът, добавят се червената чушка, спанакът и фидето. Разбъркват се 20-30 сек. и се налива бульонът с виното. Всичко се оставя да покъкри 5 мин., докато се сгъсти. Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок. Добавят се сиренето и галетата. Оформят се кюфтенца, които се оставят да починат в хладилника около 30 мин. Изпържват се в леко намаслен тиган по 3 мин. от всяка страна. Поднасят се със сос по избор. 

Още по темата
Още по темата
Кюфтенца от коприва
Почистете и измийте копривата на средни парчета, след което я попарете с гореща вода. Поставете я в купа, прибавете яйцата, натрошете бульона, няколко лъжици галета,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц