Постни сарми в лозов лист

Постни сарми в лозов лист Лакомник

Ароматни и вкусни постни сарми

Постни сарми в лозов лист
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

80 лозови листа от консерва (може и пресни бланширани)

1 1/2 ч.ч. ориз

400 г гъби

2 средни глави лук, нарязани на ситно

копър на вкус

джоджен на вкус

сол на вкус

черен пипер на вкус

4-5 с.л. олио

Начин на приготвянe

Загрейте олиото на средно силен огън и добавете ситно нарязания лук, гъбите и гответе докато течността се изпари. Добавете ориза и 1 ч.ч. гореща вода. След като оризът набъбне и поеме водата, свалете от огъня и добавете сол, черен пипер, копър и джоджен. От тази смес сложете по малко във всяко лозово листо според големината, така че да може да завиете добре сармичките. Наредете ги плътно в тенджера, като преди това на дъното поставите няколко лозови листа. Покрийте с  порцеланова чиния, така че всички сармички да са под вода и да не изплуват. Варете около 40 минути на бавен огън и проверете готовността на ориза в сърма от най-горния ред. Ако е омекнал, ястието е готово.

Още по темата
Още по темата
Коледни сарми хапки по чорбаджийски
Свинската и телешката кайма се смесват и към тях се прибавят червеният и черният пипер, оризът, доматеното пюре и сол на вкус. Всичко се омесва добре. Сланината се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц