Постни сарми в лозов лист

Ароматни и вкусни постни сарми


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте олиото на средно силен огън и добавете ситно нарязания лук, гъбите и гответе докато течността се изпари. Добавете ориза и 1 ч.ч. гореща вода. След като оризът набъбне и поеме водата, свалете от огъня и добавете сол, черен пипер, копър и джоджен. От тази смес сложете по малко във всяко лозово листо според големината, така че да може да завиете добре сармичките. Наредете ги плътно в тенджера, като преди това на дъното поставите няколко лозови листа. Покрийте с порцеланова чиния, така че всички сармички да са под вода и да не изплуват. Варете около 40 минути на бавен огън и проверете готовността на ориза в сърма от най-горния ред. Ако е омекнал, ястието е готово.
Още по темата

Свинската и телешката кайма се смесват и към тях се прибавят червеният и черният пипер, оризът, доматеното пюре и сол на вкус. Всичко се омесва добре.
Сланината се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп