




Маята се разтваря в хладка вода и се замесва тесто от посочените продукти (като от яйцата се слагат 1 + 1 белтък). Оставя се да втаса около 1 час. Разделя се на 5 топки, оформят се и се слагат в тавичка, в която са разтопени около 80 г масло и същото количество олио. Овалват се в мазнината и се оставят така около 15 мин. да си починат. Взема се първата топка и се разделя с ръце на тънка обга, като ръцете се топят постоянно в мазнината. Наръсва се с сирене и се загъва като плик. Дори и да се скъса някъде няма проблем. Взема се втората топка и с нея се прави същото като първата, но преди да се загъне в средата се слага първият плик и вторият го затвяря.,т.е. първият остава прибран във втория. Така се процедира и с останалите. Накрая се прехвърля в намазнена тава и с намазнени ръце се разплесква хубаво. Разрязва се на триъгълници като торта. Намазва се със жълтък и може да се поръси с някакви семена. Пече се в предварително загрята фурна

