




Брашното се пресява три пъти, след което леко се затопля. В направената в него ямичка се слагат последователно натрошената и размита с хладка вода мая, яйцето, солта, олиото и затопленото прясно мляко с разтворената в него захар. Млякото се прибавя постепенно и сместа се омесва, докато се получи меко тесто. Разделя се на три равни части, които се оформят на топки. Всяка топка от тестото се потапя в разтопена свинска мас или в смес от равни части свинска мас и олио. Разточва се на кора с диаметър около 35-40 см и с дебелина около 1,5 см. След това разточените кори обилно се намазват с мазнина и се нареждат една върху друга. Върху най-горната кора се разстила плънката, приготвена от разбитите яйца (единият от жълтъците се отделя) и натрошеното сирене, което предварително се обезсолява. Всичко се увива внимателно на руло. Поставя се в намаслена тава. Едната страна на рулото се осуква малко наляво, а другата - надясно. Оставя се на топло да втаса, след което се намазва с разбития жълтък. Пече се в умерена фурна. Поднася се топъл с кисело мляко.
