Тутманик (стъпка по стъпка)



Приготвяне
3 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
От посочените продукти (като отделяме 1 жълтък за намaзване отгоре) замесваме еластично тесто.
Оставяме го да втаса около 1 час. Втасалото тесто разделяме на 3 части, като всяка разточваме на кора с дебелина около 0,5 см.
Всяка кора намазваме с разтопеното масло и ги поставяме една върху друга, като помежду им слагаме натрошеното сирене.
Така слепените разточени кори навиваме на руло, което режем на триъгълници и нареждаме в намазнена тава легнали. Оставяме тутманикът да втаса около 1 час и преди да го сложим да се пече, го намазваме с отделения жълтък. Пече се в предварително загрята фурна на 180°С около 40 минути.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп