Мандраджийски тутманик

Мандраджийски тутманик Лакомник
Мандраджийски тутманик
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

2 ½ ч.ч. брашно

1 ч.ч. кисело мляко

½ ч.л. сода

2 яйца

5-6 с.л. надробено сирене

3-4 с.л. настърган кашкавал

125 г масло

2 с.л. галета

1 ч.л. сол

Начин на приготвянe

Леко омекналото масло се разбива и при непрекъснато бъркане се прибавят яйцата едно по едно. След това се слагат сиренето, солта, киселото мляко с разбитата в него сода и брашното. Сместа се изсипва в намазана с масло и поръсена с галета тавичка. Пече се в силна фурна около 20 мин. След изваждането на тутманика се поръсва с настърган кашкавал.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц