Трицветен кекс „България“
Приготвяне
60 мин
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Отделят се 3 белтъка, разбиват се на сняг като постепенно се прибавя ½ чаена чаша захар и накрая ½ чаена чаша брашно. Сместа се оставя настрани. Отделените 3 жълтъка и останалите 3 яйца се разбиват с 1 чаена чаша захар, 1 чаена чаша брашно, олиото и бакпулвера. Така получената кексова смес се разделя на 2 равни части. Едната част се оцветява с зелената боя, а другата част с червената. В намаслена форма за кекс се изсипва първо бялата смес, след това зелената и накрая червената смес. Пече се на 200 градуса около 40 минути. След като изстине се обръща и отгоре се поръсва с пудра захар.
Още по темата
Пресява се брашното заедно с бакпулвера и солта. В купа се разбъркват захарта с яйцата, до побеляване. Добавя се маслото и се разбива добре. След това...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп