Смокинов кекс с винен сироп



Приготвяне
25 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Пригответе тестото по същата технология както за палачинки и оставете да престои около 2 часа в хладилника. Пригответе през това време сиропа, като сипете виното в тенджера, прибавите захар и оставите да кипне на умерена температура за около 10 минути. Добавете нарязаните на едри парчета смокини, оставете за няколко минути и ги извадете, като оставите сиропа да поври още 2-3 минути. Намаслете тава и поръсете със захар. Загрейте фурната до 220 градуса и сипете тестото, отгоре наредете смокините, леко ги натиснете и печете за около 20-25 минути. Сервирайте докато е още топло или леко охладено, залято обилно с винения сироп.
Още по темата

Тиквата се поръсва със захарта и се оставя да престои около 15 минути. Прибавят се олиото, разтворената в топла вода сода, орехите и канелата. Постепенно се прибавя...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп