
Невероятна домашна торта, която се приготвя лесно




Млякото се смесва с малко захар и ванилията. Кипва се и се маха от огъня. Жълтъците се разбиват много добре с останалата захар и се прибавят към кипнатото мляко на тънка струя с постоянно бъркане. Съда се връща на котлона и се бърка, докато сместа се сгъсти. Кремът не бива да завира, защото може да се пресече. След като се сгъсти, се маха от котлона. Желатина се накисва в студена вода за около 10 мин, докато се сгъсти. Изсипва се към горещия крем и се разбърква добре. Оставя се да се охлади, като отвреме навреме се разбърква. Сметаната се разбива и постепенно се смесва с охладения крем. Бисквитите се потапят в прясно мляко, подреждат се в подходящ съд и се залива с част от крема. Реди се така като се завършва с баварския крем. Тортата се оставя в хладилника за около 4-5 часа, за да стегне. Декорирайте по желание.

