Бисквитена торта с карамелен крем

Бисквитена торта с карамелен крем Лакомник

Много лесен и изключително вкусен десерт

Бисквитена торта с карамелен крем
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2-3 пакета бисквити 

1 л пряс­но мляко

2 ванилии

3 яйца

1 ч.ч. захар

масло

100 г нишесте

1 с.л. ром

1 шоколад

 

Начин на приготвянe

Жълтъците се разбиват на гладка смес с нишестето. Дъното на дълбока тенджера се на­мазва с малко масло. Сипва се захарта и разтапя до светъл карамел. Налива се млякото, добавят се ва­нилиите и се бърка непрекъснато до стопяване на ка­рамела. След това се прибавят на тънка струйка жълтъчената каша и нишестето. Бърка се на не много си­лен огън непрекъснато до сгъстяване. Към готовия крем се добавя ромът. В подходящ съд се редуват слой крем, слой бисквити. Най-отгоре се завършва с крем. Оставя се да се стегне в хладилник. По желание декорирайте с разтопен шоколад.

 

Още по темата
Още по темата
Бисквитена торта с баварски крем
Млякото се смесва с малко захар и ванилията. Кипва се и се маха от огъня. Жълтъците се разбиват много добре с останалата захар и се прибавят към кипнатото мляко...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц