Бисквитена торта с карамелен крем

Много лесен и изключително вкусен десерт


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Жълтъците се разбиват на гладка смес с нишестето. Дъното на дълбока тенджера се намазва с малко масло. Сипва се захарта и разтапя до светъл карамел. Налива се млякото, добавят се ванилиите и се бърка непрекъснато до стопяване на карамела. След това се прибавят на тънка струйка жълтъчената каша и нишестето. Бърка се на не много силен огън непрекъснато до сгъстяване. Към готовия крем се добавя ромът. В подходящ съд се редуват слой крем, слой бисквити. Най-отгоре се завършва с крем. Оставя се да се стегне в хладилник. По желание декорирайте с разтопен шоколад.
Още по темата

Млякото се смесва с малко захар и ванилията. Кипва се и се маха от огъня. Жълтъците се разбиват много добре с останалата захар и се прибавят към кипнатото мляко...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп